Er zijn veel verschillende soorten baarden waaruit een man kan kiezen en elk heeft zijn eigen unieke uitstraling baardstijl kan je gelaatstrekken versterken en je er aantrekkelijker uit laten zien. Maar, met zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn te weten welke voor jou geschikt is

Hier zijn drie tips over hoe je de juiste baard voor je gezichtstype kunt kiezen:

1. Het eerste wat je moet doen is de vorm van je gezicht bepalen, want een baard kan bepaalde gelaatstrekken benadrukken of zelfs maskeren. Stel jezelf een paar vragen:

Heb ik een rond gezicht?

Heb ik een ruitvormig gezicht?

Is mijn gezicht relatief ovaal van vorm?

Heb ik een driehoekig gevormd gezicht?

Als je op een van deze vragen ja antwoordde, dan zijn de volgende baardstijlen misschien het beste voor jou: De Anker, De Balbo, De Franse Vork en/of Korte Buxusbaard. Om er een te kiezen die zowel bij je stijlvoorkeur als bij je gezichtstype past, kies je er een met een evenwichtige hoeveelheid breedte en lengte. Weet dat als hette breed is, kan het je gezicht ronder doen lijken. Als hij te lang is, maakt hij je gezicht langer.

2. De volgende stap bij het kiezen van een baardstijl is na te gaan welk type gezichtshaargroei je hebt

Heb je een lichte baard of nauwelijks gezichtshaar, dan zijn sikstijlen het beste voor jou, omdat ze het gemakkelijkst te beheren zijn en over het algemeen korter zijn dan andere baarden. Ze helpen ook om sommige huidoneffenheden die op je kinzone kunnen voorkomen te verdoezelen. Groeit je gezichtshaar echter dikker, ga dan voor een Anker- of Balbobaard omdat ze natuurlijk in elkaar overgaan zonder dat extra styling nodig is.

3 . Let ook op hoe breed of dun je gezicht is

Als je bijvoorbeeld een dun gezicht hebt met een smalle kaaklijn, ga dan voor een stijl die de breedte van je gezicht accentueert. De Van Dyke en Chevron stijlen zijn aan te bevelen om de illusie te wekken dat je breder bent dan je in werkelijkheid bent. Aan de andere kant, als je dunne of brede lippen hebt, ga dan voor stijlen die ze aanvullen. Als je lippen dun zijn, kweek dan een Amish baard of kort ze gewoon af zodat ze goed bij je mondgebied passen. Zijn ze echter vol en wil je ze accentueren, probeer dan een Geitenstijl baard te laten groeien, want voller gezichtshaar vestigt de aandacht op volle lippen. Als je niet weet uit welke soorten gezichtshaar je kunt kiezen, bezoek dan eerst je kapper voor je een beslissing neemt. Hij of zij zal je een eerlijk oordeel kunnen geven en de juiste stijl voor je gezichtstype kunnen kiezen.

Onthoud dat er geen duidelijke grens hoeft te zijn tussen de ene baardstijl en de andere; ze kunnen vaak in elkaar overgaan

Je hoeft je ook niet te beperken tot maar één soort baard, want als je goed kiest, kan hij bijna elk gezichtstype flatteren. Dus waarom niet eens iets anders proberen? Er zijn veel stijlen die twee soorten door elkaar mengen, zoals de Anker en Balbo, die zowel kort als lang gezichtshaar combineert. Wil je echter een look die nog unieker is, meng dan drie of vier stijlen door elkaar voor een maximaal effect!