Winter en zomer, van je tuin wil je genieten? Betoverende tuindecoratie kan daar zeker een handje bij helpen. Prachtige bloemen en planten zijn misschien evident, maar ook tuinschilderijen kunnen daar hun steentje aan bijdragen. Tuinschilderijen geven tijdens alle seizoenen kleur aan je tuin en hebben nog heel wat andere pluspunten. We duiken er graag wat dieper in. 

Kies uit duizenden foto’s voor op je tuinschilderij

Tuinschilderijen zijn de voorbije jaren normaal geworden. Heel wat online websites bieden ze aan. De kwaliteit ging de hoogte in en tuinschilderijen zijn haarscherp. Gelijk welke foto kun je ondertussen op groot of klein formaat laten drukken. Ideaal dus als je in de tuin van een idyllische setting wil genieten. Heb je zelf een prachtige foto voor op je tuinschilderij dan is dat geweldig, maar net zo goed laat je een stockfoto drukken. Bij heel wat websites heb je de keuze uit duizenden foto’s. Ze zijn uiteraard niet allemaal even origineel, maar dat drukt de pret niet. 

Tuinschilderijen zijn super handig 

Kies je voor een kwalitatieve speler op de markt, dan krijg je een tuinschilderij dat tientallen jaren meegaat. De meest kwalitatieve tuinschilderijen verkleuren niet door de zon en kunnen perfect tegen regen. Hierdoor hoef je je tuinschilderijen ook eigenlijk helemaal niet beschut te hangen. Het onderhoud? Dat stelt weinig voor. Je hoeft eigenlijk helemaal niets te doen om je tuinschilderijen te onderhouden. Meer dan een vochtige doek heb je niet nodig. 

Een tuinschilderij overal in de tuin plaatsbaar

Waar in je tuin je ook je tuinschilderij wil hangen, met het juiste frame vormt dat geen enkel probleem. Niet elke leverancier heeft een waaier aan frames, maar goed zoeken is de boodschap. Er zijn tuinschilderijen verkrijgbaar met alle mogelijke frames, van hout tot aluminium. Soms moet je tuinschilderij simpelweg bij de uitstraling van de rest van je tuin of decoratie passen. Soms hebben deze frames wel een kleine meerprijs, maar het is zeker het overwegen waard. Een tuinschilderij mag dan een kleine investering vormen, het item gaat wel jaren mee. Hierdoor vormt een tuinschilderij één van de verstandigste investeringen. 

Overtuigd? Terecht! Wij zijn alvast fan van tuinschilderijen en zouden iedereen met een tuin of terras toch willen aanraden het te overwegen. Niet alleen verminder je vaak de inkijk van de buren, je hebt ook altijd iets om over te praten. Met een tuinschilderij breng je instant sfeer.