Stress is een van de meest voorkomende problemen geworden in de wereld van vandaag. Het wordt beschouwd als een toestand van geestelijke of emotionele spanning die het gevolg is van ongunstige situaties. Constante stress tast onze lichamelijke en psychische gezondheid aan, wat zelfs tot levensbedreigende ziekten kan leiden.

7 Kruiden om stress te verminderen

1. Ashwagandha

Ashwagandha heeft is een ongelooflijk kruid met veel voordelen. Het is bekend om zijn vermogen om stress in het menselijk lichaam te verminderen, vooral bij mensen die onder intense spanning staan.

2. Tulsi

Tulsi of Heilige Basilicum heeft sterke antioxiderende eigenschappen die je lichaam kunnen helpen als het gaat om het omgaan met stress. Het helpt verhoogde niveaus van stresshormonen omlaag te brengen en kan ontstekingen verminderen.

3. Brahmi

Brahmi is een natuurlijk kruid dat algemeen gebruikt wordt om de hersenfuncties te verbeteren, vooral het geheugen. Studies hebben aangetoond dat het ook kan helpen bij het verminderen van mentale stress door de neurotransmitters die met de stemming te maken hebben in evenwicht te brengen.

4. Shatavari

Shatavari is een adaptogeen kruid, wat betekent dat het zich kan aanpassen aan de veranderende behoeften van het lichaam. Het is aangetoond dat het stress vermindert bij mensen met angst- en depressie stoornissen.

5. Arjuna

Arjuna is een uitstekend harttonicum dat goed werkt bij mensen die gestrest zijn of onder hoge werkdruk staan. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel, het cholesterolgehalte en de stress.

6. Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba is een van de beste anti-stress adaptogenen die vandaag beschikbaar zijn. Het werkt door de bloedstroom, zuurstofopname en glucoseopname in het hele lichaam te verhogen, ook in de hersenen, waar het je helpt te kalmeren en je beter te concentreren op je taken bij de hand zonder afgeleid of ongeconcentreerd te raken door stressniveaus.

7. Passiebloem

Passiebloem is een van die kruiden die “alles doet” wat betreft het ondersteunen van het zenuwstelsel, het bevorderen van ontspanning, en het opwekken van slaap door de zenuwen van de hersenen tot rust te brengen. Het vermindert door stress veroorzaakte slapeloosheid, beven, hartkloppingen (als je hart te snel klopt), depressie, angst, en nerveuze rusteloosheid.